Nu verkrijgbaar!

Vorige Product 4 van 4 Volgende

WINTER zaterdag 3 februari 2024

€ 75,00 (inclusief btw)

Wat houdt een winterworkshop 'Fermenteren kun je leren' in?

Tijdens de workshop krijg je 3,5 tot 4 uur les van Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermentatie van de brouwvloer inmiddels was verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.

Onder begeleiding van Do maak je twee klassieke Basic Theory producten met je eigen twist. Deze neem je aan het einde van de workshop mee naar huis in je nieuwe weckpotten zodat jij met je nieuwe skills thuis kan blijven fermenteren. Tijdens de workshop maak je kennis met winterse groenten, waar je ze het beste kan halen en leer spelen met microben. Leer waarom fermenteren zo gezond, duurzaam en belangrijk is, wat je moet doen met groenten die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op de markt.

Maar dat is niet alles! Ter ontspanning krijg je een proeverij plus borreltafel met verschillende gefermenteerde producten. Ook hebben we een Basic Theory tap waar je oneindig huisgemaakte, verwarmende kombucha uit kan drinken en krijg je een prijswinnend bier van Do te proeven. Tot slot krijg je een kombuchastarter (een moedercultuur) mee zodat je aan de slag kan met je eigen kombucha. 

Wat bieden we aan tijdens een cursus 'Fermenteren kun je leren'?

- Een leerzame, interactieve middag waar Do je alles leert over de basis van fermentatie.
- Onbeperkt koffie, thee, de gefermenteerde frisdrank kombucha en een wild bier.
- Een uitgebreide proeverij en borreltafel van verschillende gefermenteerde producten.
- Professionele werkstations en lokale groenten & kruiden om mee te werken.
- Een prachtige locatie bij de Lindenberg.

Wat neem je mee naar huis na een cursus 'fermenteren kun je leren'? 

Een doos vol met:
- twee zelf gevulde, herbruikbare fermentatiepotten;
- vier recepten;
- een 'how to thuis' -fermentatieboekje;
- een starter voor kombucha;
- een unieke kortingscode voor onze webwinkel.

Waar kan ik naartoe voor een cursus 'fermenteren kun je leren'? 

Cultuurhuis De Lindenberg in Nijmegen centrum, te vinden in de Ridderstraat 23, 6511TM in Nijmegen. We beginnen om 13:00u, dus zorg dat je er al wat eerder bent. In het café bij De Lindenberg kun je alvast een kopje koffie of thee halen.

© 2020 - 2023 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel