Wie ben ik?

Ik ben Do, eigenaar en oprichter van Basic Theory. 

Ooit ben ik mijn brouwcarrière in Nijmegen begonnen. Dit was voor mij een sprong in het diepe houten vat van fermentatie bij Oersoep in Nijmegen. Na drie jaren hier wilde ik meer ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen. Ik wilde naar de UK omdat ik daar kon studeren naast werken. 

Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar. 

Tijdens mijn brouwcarrière heb ik veel nagedacht over wat ik verder zou willen doen. Door meerdere bedrijfsplannen te schrijven ben ik erachter gekomen waar ik het meest energie en enthousiasme uithaal. Dat is Basic Theory. 

Door mijn brouwerskennis van fermentatie toe te passen op groenten en fruit, ontwikkel ik nieuwe en uitdagende manieren van natuurlijke fermentatie. Ik wil iets toevoegen en verbeteren in deze samenleving. Met mijn producten leer je de indrukwekkende smaken en gezondsheidsaspecten van fermentatie. Door workshops en online videos kan je ook thuis aan de slag. Ik denk dat ik door fermentatie de wereld een betere, duurzamere en gezondere plaats kan maken. 

En daar ben ik nu druk mee bezig, met een team van bevlogen vrijwilligers. Wij zijn Basic Theory. 

 

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 - 2022 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel