Wie zijn wij, is nu nog wie ben ik.

En ik ben Do, eigenaar en oprichter van Basic Theory. 

Ooit ben ik mijn brouwcarrière in Nijmegen begonnen. Dit was voor mij een sprong in het diepe houten vat van fermentatie bij Oersoep in Nijmegen. Na drie jaren hier wilde ik meer ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen. Ik wilde naar de UK omdat ik hier kon studeren naast werken. 

Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar. 

Tijdens mijn brouwcarrière dacht ik veel na over wat ik voor mezelf zou willen doen. Door meerdere bedrijfsplannen te schrijven kwam ik erachter waar ik het meest energie en enthousiasme uithaalde. Dat was Basic Theory. 

Door mijn brouwerskennis van fermentatie toe te passen op groenten en fruit, ontwikkel ik nieuwe en uitdagende manieren van natuurlijke fermentatie. 

Ik wil iets toevoegen en verbeteren in deze samenleving. Met mijn producten leer je de indrukwekkende smaken en gezondsheidsaspecten van fermentatie. Door workshops en online videos kan je ook thuis aan de slag. Ik denk dat ik door fermentatie de wereld een betere, duurzamere en gezondere plaats kan maken. 

En dat ga ik je laten zien.

Met vriendelijke groet, 

Do Bongers

 

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 - 2021 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel