Andijviestamp met Kimchido

Dit recept is voor 4 gemiddelde personen, maar een portie de volgende dag opwarmen is minstens net zo lekker.

Bereidingstijd
30 min

Ingrediënten
100 gram (biologische) kruimige aardappelen
400 gram (biologische) andijvie
200 gram Kimchido
Snuf zout
Scheut sesamolie of een klontje (plantaardige) boter
Eetlepel geroosterd sesamzaad
Extra voor de liefhebber van ultiem comfort food: wat heel fijngesneden milde kaasbokjes of kaasalternatief.

Gebruik biologische aardappelen, dan kun je de schil er gewoon aan laten zitten, zorg wel dat je ze extra goed wast want van zand tussen je kiezen worden alleen peuters in een zandbak vrolijk. Je zult de stukjes schil terugzien in je stamp dit is niet erg, liever dat dan dat gezonde ingrediënten als afval worden bestempeld. Het scheelt je nog tijd ook, louter winnaars.

Bereiding
Snijd de aardappelen in gelijke stukken, de aardappelen en zet op in water met een snuf zout kook ze in +- 20 min tot ze gaar zijn.

Ondertussen zet je vast een lekker stampmuziekje op, was en snijd je de andijvie, snijd je de Kimchido wat fijner en rooster je de sesamzaadjes.

De gare aardappels giet je af en bewaar een kopje van het kookvocht. Stamp ze fijn, voeg wat van het kookvocht en een scheut sesamolie toe tot je een lekker smeuïg stampje hebt. Hou je van lekker pittig dan kun je ook wat van het kookvocht vervangen door kimchivocht uit de pot. Roer de fijngesneden Kimchido door de stamp en warm het nog even mee op.

Proef; als je kaas of kaasalternatief toe wil voegen voor een ultiem kazig smeuïg hemels effect (doen dus) is dit het moment. Voeg daarna eventueel nog zout naar smaak toe. Alles lekker warm genoeg? Roer dan de rauwe andijvie er doorheen.

Zet de dampende pan op tafel of maak de bordjes vast mooi op en strooi het sesamzaad er overheen.

PS:

Wil je een deel van de stamp bewaren voor morgen of als midnightsnack, houdt dit deel en een percentage rauwe andijvie dan apart voordat je de andijvie erdoorheen roert. Niets is zo verdrietig als opgewarmde snotandijvie. De volgende dag warm je je stampje op en roer je er fris knapperige andijvie doorheen.

Recept: Milena Marinus

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel