Stamp met knolselderij en Sexy Sauerkraut

Dit recept is voor 4 gemiddelde personen, maar een portie de volgende dag opwarmen is minstens net zo lekker.

Bereidingstijd
30 min

Ingrediënten
500 gram (biologische) kruimige aardappelen
500 gram (biologische) knolselderij
350 gram Sexy Sauerkraut
Snuf zout
Snuf nootmuskaat
Klontje (plantaardige) boter
200 gram rooktofu of gerookte spekblokjes

Bereiding
Begin met het wassen van de aardappelen, schillen is nergens voor nodig als je biologische aardappels gebruikt. Het oogt misschien iets minder fraai maar is gezond en scheelt tijd en afval. Tenzij je kippen in de tuin hebt, schil ze dan vooral wel en gun de kipjes die schillen.

Snijd ze in gelijke stukken (de aardappelen, niet die kippen!) en zet ze op in water met een snuf zout. Maak de knolselderij schoon, snij deze in blokjes en voeg die na 5 minuten toe aan de aardappelen. Samen mogen ze nog ongeveer 15 minuten koken, tot ze gaar zijn.

Ondertussen snijd je de rooktofu in blokjes of maak je de verpakking van de gerookte spekblokjes open en bak deze lekker knapperig. Voeg aan de tofu naar smaak wat zout toe; spekblokjes zullen dit niet nodig hebben.

De gare aardappels en knolselderij giet je af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Zet een fijn bijpassend muziekje op en stampen maar! Voeg wat van het kookvocht en een klont boter toe tot je een lekker smeuïg stampje hebt, roer hier de Sexy Sauerkraut doorheen en warm die nog even mee op.

Proef en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Je hebt misschien nog wel zo’n potje met muf nootmuskaatpoeder in de kast staan, maar hoe lang staat dat daar eigenlijk al, en hoe vaak gebruik je dit nou helemaal? Doe jezelf een plezier en koop een vers nootje een zo´n ouderwets raspje, zo veel lekkerder!

Goed op smaak? Roer de tofutjes/spekjes er doorheen en de pan mag op tafel, of maak de bordjes vast netjes op om geknoei en dijkvorming te voorkomen.

PS:
Het staat ook op de verpakking, maar de jeneverbessen in de Sexy Sauerkraut zijn voor de smaak en niet om op te eten. Je zult er niets aan overhouden maar echt lekker is zo’n bes tussen je kiezen niet, dus vis ze eruit en leg ze netjes op de rand van je bordje.

Recept: Milena Marinus

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 - 2021 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel