Rendang padang met Purple Powers

Dit recept is voor 4 gemiddelde personen maar laat zich ook prima invriezen mocht je niet van delen houden.

Bereidingstijd
35 min
+ 4 uur stoven
+ 30 minuten karamelliseren

Ingrediënten
Voor de bumbu:
1 ½ eetlepel korianderzaad
5 kemirinoten
40g verse gemberwortel
50 gr verse laos wortel
10 gr verse geelwortel
15 lomboks
5 cabe rawits
6 sjalotjes
10 tenen knoflook

Verder:
1 liter kokosroom (24%vet)
¾ eetlepel zout
1 kg stoofvlees of 1 kg young green jackfruit (let op: niet de gele rijpe variant, die is zoet en geschikt voor desserts)
½ eetlepel tamarinde pasta
4 salambladeren
8 stengels sereh
16 limoenbladeren
1-1/2 Pot Basic Theory Purple Powers
Witte basmati rijst

Dit gerecht maken kost tijd, veel tijd, maar het is het waard. Ik verdubbel de portie meestal en zet zowel mijn stoofpan als mijn wok een middag aan het werk terwijl ik iets leuks voor mezelf ga doen.
Ik heb me niet verteld in het aantal specerijen, de rendang hoort veel smaak en pit te hebben, wees geen zuinige Nederlander!

Bereiding
Begin met de bumbu. Rooster hiervoor het korianderzaad en de kemirinoten, schil alle wortelsoorten en snij ze in kleine stukjes, maak de sjalotjes schoon en snij zowel deze als de pepers fijn.

Nu heb je een cobek (platte vijzel) nodig maar mocht je die net als ik niet in de keuken hebben staan, dan kun je ook alle ingrediënten in een blender fijnmalen, Voeg 2 eetlepels zonnebloem of kokosolie toe om dit wat soepeler te laten verlopen.

Meng vervolgens op hoog vuur deze bumbu en de koksroom door elkaar. Voeg samen met de tamarinde pasta het stoofvlees of jackfruit toe. Salamblad, sereh stengels en limoenblad erbij en laat 3 tot 4 uur op laag vuur stoven.

Hierna laat je in ongeveer een half uur tijd op hoog vuur het vocht verdampen, roer regelmatig. Je kan nu bezig met het koken van de rijst. Gebruik je aanwijzingen op de verpakking, kook wel een gesneden teentje knoflook mee met de rijst voor wat extra kick. Als je kokosroom hebt gebruikt zit er genoeg vet in je pan om het vlees of de jackfruit goed op te bakken. Heb je toch gewone kokosmelk gebruikt, voeg dan nog wat kokos of zonnebloemolie toe. Je wil dat de saus zo ver is ingedikt dat deze aan het vlees of jackfruit blijft kleven. 

Tot slot hebben we een deel van het harde werk al voor je verricht: je hoeft nu alleen nog de deksel van je pot Purple Powers open te draaien.

Serveer de rengdang en rijst warm met de koele frisse Purple Powers, vergeet niet een foto te maken en ons te taggen!!!

PS:
Als iets er uit ziet als een blad (limoen, salam) of taaie stengel (sereh) dan is dat ook zo en hoef je hier vanzelfsprekend niet een half uur op de blijven kauwen. Gewoon op de rand van je bord leggen ;)

Recept: Milena Marinus

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel