Spaghettipompoen met Sweet Carolina

Dit recept is voor 2 gemiddelde personen, of voor 1 grote eter.

Bereidingstijd
10 min
+ 35 min oventijd

Ingrediënten
1 spaghettipompoen
4 tenen knoflook
Scheut olijfolie
Snuf zout
100 tot 200 gr spekjes, of speckjes of een ander fijn hartig plantaardig alternatief
1 grote ui
Scheut room plantaardig of zuivel naar keuze (zonder suiker in iedergeval)
Sweet Carolina naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden. 

Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften in een ovenschaal en leg de teentjes knoflook er in zijn geheel maar zonder schilletje in. Strooi er wat zout en druppel er wat olijfolie overheen en laat +- 35 minuten bakken.

Snij ondertussen de ui in ringen en bak deze samen met de speckjes lekker knapperig.

Haal de pompoen uit de oven en trek met 1 of 2 vorken het vruchtvlees voorzichtig los, dit is het spaghetti gedeelte van de pompoen, je zult zien dat er sliertjes ontstaan, net echt.

De knoflook meng je er doorheen samen met een scheut room, naar smaak wat druppels of een scheut Sweet Carolina (en naar smaak betekent dat je moet proeven hè, voordat je uit enthousiasme een halve fles erdoorheen jaagt en je vervolgens huilend als een draakje op de bank zit) en tot slot voeg je de gebakken ui en speckjes toe.

Eet dit alles uit de pompoenschil zelf, zo hoef je je niet meer druk te maken over de opmaak van de tafel en het ziet er heerlijk kneuterig en herfstig uit. Je juf van de vrije school zal trots op je zijn!

Recept: Milena Marinus

 

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel