Lemontastic recepten van cheffi's pastries

Korte beschrijving van het gerecht

 

     Lemon wrinkle Cookies

【┘】 30 min + 2 uur rusttijd



   Ingrediënten voor een dozijn                                                                                 

  • 25g Citroen schil Lemontastic
  • 20 ml Sap Lemontastic
  • 200g Suiker
  • 115g Boter
  • 2 eieren
  • 320g Bloem
  • 15g Bakpoeder

    Suikermix

  • 75g Poedersuiker
  • 50g Suiker


How to make it?

  1. Hak de schil van de Lemontastic citroen fijn.
  2. Mix de boter, suiker, sap en schil luchtig.
  3. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix het tot een bleek geheel.
  4. Bloem en bakpoeder toevoegen en laat 2 minuten op een lage stand mixen. Laat daaarna minimaal 2 uur rusten.
  5. Mix de poedersuiker en de suiker door elkaar.
  6. Haal het deeg uit de koeling en draai bolletjes deeg. Haal de bolletjes door de suikermix. Bak de koekjes 13 minuten in een voorverwamde oven op 180 graden. 

Enjoy!

 

 

  Lemonmeringue pie

【┘】45 min 



   Ingrediënten voor 8 stukken                                                 

          Tartelette deeg                             

  • 125g Zachte boter
  • 85g Poedersuiker
  • 25g Amandelmeel
  • 2g Zout
  • 1 Ei
  • 210g Meel

          Lemon curd

  • sap van 1 verse citroen
  • 25g Gehakte lemontastic
  • 50g Suiker
  • 1 Ei
  • 10g Boter

          Meringue   

  • 200g Suiker
  • 60 ml Water
  • 100g Eiwit
  • Mespunt zout


How to make it?

Laten we beginnen met het tartelette deeg.

  1. Meng de droge Ingrediënten goed door elkaar.
  2. Creëer een berg van een mix van meel en suiker. Maak met vingers een kuil in het midden, groot genoeg om de boter, eieren en vanille te houden.
  3. Meng vanuit het midde alle ingrediënten bij elkaar.
  4. Blijf kneden totdat je een mooi homogeen deeg hebt. Zet dit ingepakt in plastic folie 1 uur in de koeling.
  5. Als het afgekoelt is. ​Doe het tartelette deeg in een grote taartvorm en bak deze op 180 graden.

Tijdens dat het tartelette deeg afkoelt kunnen wij de lemon curd en meringue alvast maken.
Voor de lemon curd.

  1. Pak een steelpan. Doe de lemontastic en het sap van de citroen erin. 
  2. Voeg de suiker, ei en boter toe. 
  3. Zet her pannetje op een laag pitje. Blijf goed roeren totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  4. Laat her nog even goed door suderen totdat her een vla-achtige consistentie heeft.
  5. Haal de steelpan van het vuur af, zeef de curd in een potje of bakje. Dek af met plastic folie, zorg dat de folie op de curd zit.

Voor de meringue.

  1. Doe het eiwit en een snufje zout in de mengkom van een keuken machine.
  2. doe de suiker en water in een pan en laat het geheel koken.
  3. Zet de keukenmachine aan op het moment dat de suikersiroop 110 graden is.  
  4. Als de siroop 117 graden is, voeg je deze langzaam toe aan het opgeklopte eiwit.
  5. Laat de klopper draaien totdat het geheel afgekoeld is.
  6. Verdeel dan de meringue over twee spuitzakken.

Als nu alles is voorbereid gaan we de 3 lossen componenten aan elkaar toevoegen.

  1. Na dat het tartelette deeg in de taartvorm is afgekoelt smeer je hier een laag van de lemon curd in.
  2. Spuit de twee zakken meringue over de laag lemon curd.
  3. Optioneel kan je de lemonmeringue nog even in de oven zetten om de meringue goud bruin te kleuren. Dit is ook mogelijk met een gasbrandertje.

Enjoy!

 

Koop hem hier! ↡

 

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel