Over ons

   Do

       (she/her)

       Oprichter, directeur 

Email : do@basictheoryferments.com

Favoriete product: Veranderd per seizoen

Buiten werk kan je me vinden: In de natuur

Sterke punten:
       Individualisering  •  Upgraden  •  Empathie
             

  Hallo! Ik ben Do, de oprichter van Basic Theory! Mijn weg in fermentatie is begonnen via een brouwerscarrière bij Oersoep in Nijmegen.  Na drie jaar diep in de houten vaten van wilde bieren wilde ik meer technische know how over het fermentatieproces en ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen. 

Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar.  

In Schotland heb ik naast heerlijke bieren brouwen en studeren, mij thuis aangeleerd hoe ik mijn technische brouwerskennis kan toepassen op groenten, fruit, bonen en ander eten. Het idee van Basic Theory heeft aan de kust in Aberdeen haar start gevonden. Ik wilde met mijn kennis en passie voor fermentatie meer duurzame doelen behalen als culinaire activist. Voor mij betekent Basic Theory hard werken met plezier, kwaliteit en authenticiteit en teruggeven aan toekomst van de wereld.

 

© 2020 - 2025 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel