Wij zijn Basic Theory EN onze missie is

het terugbrengen van gefermenteerde
groentes naa
r je dagelijkse maaltijd!

Rake smaken, kleurrijke gerechten en een gezonde spijsvertering voor een mooiere wereld.

 

Gefermenteerd eten hoort weer dagelijkse kost te zijn! Waarom? Heel veel goede redenen, maar de belangrijkste vinden wij smaak, gezondheid en duurzaamheid. Door onze gefermenteerde voeding voeg je heerlijke smaken, unieke kleuren en een echte crunch toe aan je maaltijd. Daarnaast zijn door het fermentatieproces alle vitamines, vezels en ijzer behouden in de groenten, en komen er tegelijkertijd bacteriën vrij, genaamd probiotica, wat bijdraagt aan de balans van je darmflora. Want gezondheid start van binnenuit. En gezien het grootste deel van ons gelukshormoon serotonine in onze darmen wordt geproduceerd, draagt gefermenteerd eten een steentje bij aan jouw dagelijkse portie geluk! Ook moeten we duurzamer met elkaar omgaan en met de productieprocessen van eten. Lees hieronder hoe wij hieraan bijdragen.

 

Bij onze missie staan de volgende drie kernwaarden centraal: Smaak, Gezondheid en Duurzaamheid.

  • Smaak: wij willen dat jij nooit meer saai hoeft te eten!
  • Gezondheid: met gefermenteerd eten verbetert je fysieke en mentale gezondheid.
  • Duurzaamheid: wij fermenteren voedsel om verspilling tegen te gaan.

 

1. smaak

Met fermenteren creëer je nieuwe smaken zonder de toevoeging van chemische conserveringsmiddelen. Do is de DJ van de microben; met haar scheikundige kennis creëert ze de perfecte setting waar de gezonde bacteriën en gisten met elkaar gaan dansen totdat er magie ontstaat; een heerlijke pot KimchiDo, Sexy Sauerkraut of een van de andere producten.

Begint het water jou al in de mond te lopen? Lees hier verder onder onze kernwaarde Smaak.

 

2. Gezondheid

Gezondheid is een zeer breed begrip waar fermentatie ook een rol speelt. En dan praten wij niet alleen over de gezondheid van de mens, maar ook die van Moeder Aarde. Fermenteren werd gebruik als methode om eten langer en lekkerder te maken, ruim voor de start van de jaartelling. Onze grootouders hebben met natuurlijke ingrediënten een manier uitgevonden om producten niet alleen smaakvoller en langer houdbaar te maken, maar die óók nog eens gezondheidsvoordelen met zich meebracht. Door fermentatie bevatten producten weinig suiker, veel probiotica en vitamines, en zorgt het voor een betere vertering. Een boost voor je lichamelijke en mentale gezondheid op korte en lange termijn.

Zijn je darmen op een positieve manier geprikkeld? Lees hier verder over onze kernwaarde Gezondheid. 

 

3. Duurzaamheid

Het klimaat raakt steeds meer verrot, en het huidige voedselsysteem helpt hieraan mee. De voedselproductie laat een zwaar beschimmelde CO2 footprint achter en een kwart van het voedsel gooien wij weg in de prullenbak, zowel in de productieketen, als thuis. Dit moet anders.

Als onze voedseloverschotten van de prullenbak naar de fermentatiepotten verschuiven, hebben we voorraden vol met smaak, vitamines en vezel. Basic Theory gebruikt zo min mogelijk plastic en zo veel mogelijk gerecyclede materialen. En het GFT-afval gaat naar ons wormenhotel ‘Hotel Caliwormia’ waar jij gratis compost kan ophalen. Samen creëer je een betere wereld.

Nieuwsgierig geraakt? Lees hier verder over onze kernwaarde Duurzaamheid.

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel