wij zijn gecertificeerd!

Sinds 2023 zijn wij FSSC2200 gecertificeerd! Dit is een wereldwijd erkende voedselveiligheidsstandaard die is goedgekeurd door de Global Food Safety Initiative (GFSI). We hebben in anderhalf jaar tijd een eigen kwaliteitszorgsysteem ontwikkeld en geïmplementeerd samen met onze kwaliteitsadviseur SKMA.

Dit certificaat bewijst dat ons bedrijf voldoet aan de beste kwaliteitsnormen in de voedingsmiddelenindustrie! Het laat zien dat Basic Theory BV de risico's op meerdere gebieden aanpakt zoals voedselveiligheid- en kwaliteitscultuur, kwaliteitscontrole, voedselfraude, voedselverdediging,  allergenenbeheer en milieubewaking. Oftewel de totale supply chain en dat met producten vol met levende microben!

Dit heeft ons bloed, zweet en lange dagen (weken/maanden) gekost, maar hiermee hebben we iets behaald waar andere bedrijven vaak pas mee beginnen na 5 jaar of nooit! Waarom hebben we er zo veel moeite, tijd en investering in gestopt? Omdat wij geloven in onze missie: dat gefermenteerde voeding een oplossing is van de toekomst. In smaak, gezondheid en duurzaamheid brengt het unieke kansen en maatschappelijke aspecten naar boven die geen enkele andere manier van koken kan behalen.

Wij kunnen ons dankzij dit certificaat nu ook focussen op het helpen van andere voedselproducenten met goede ideeën die werken met fermentatie en voor hen de producten produceren. Hun prachtige producten worden vaak geweigerd door grotere inkopers omdat ze geen voedselveiligheidscertificaat bezitten. Het is voor ons gelukkig duidelijk dat je zo’n grote, impactvolle verandering alleen kan behalen door samenwerking, dus niet door uitbuiting en rivaliteit binnen de markt. Want samen sta je het sterkst!

Nu kunnen we meer producten produceren in ons unieke Fermentorium en keihard doorgaan met onze missie van het terugbrengen van gefermenteerde groentes naar je dagelijkse maaltijd! Dit wordt (en is al) een topjaar! Schouderklopje voor onszelf!

Download FSSC22000 certificaat

Klik op het FSSC22000-logo om ons certificaat te openen.

 

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel