Over ons

Do
(she/her)
Oprichter, sales, head- chefreceptuur
do@basictheoryferments.com

Hallo! Ik ben Do, de oprichter van Basic Theory! Mijn weg in fermentatie is begonnen via een brouwerscarrière bij Oersoep in Nijmegen.  Na drie jaar diep in de houten vaten van wilde bieren wilde ik meer technische know how over het fermentatieproces en ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen. 

Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar.  

In Schotland heb ik naast heerlijke bieren brouwen en studeren, mij thuis aangeleerd hoe ik mijn technise brouwerskennis kan toepassen op groenten, fruit, bonen en ander eten. Het idee van Basic Theory heeft aan de kust in Aberdeen haar start gevonden. Ik wou met mijn kennis en passie voor fermentatie meer duurzame doelen behalen als culinaire activist. Voor mij betekent Basic Theory hard werken met plezier, kwaliteit en authenticiteit en teruggeven aan toekomst van de wereld.

 

Myrthe
(she/her)
Operational Manager, head- keepyourheadcool
myrthe@basictheoryferments.com

Ik ben Myrthe en ben Operational manager bij Basic Theory. Ik heb na mijn studie Logistiek en Economie aan de HAN, altijd in de voedingsmiddelen industrie gewerkt als Demand en Material Planner bij onder andere Friesland Campina en Coroos BV. Zoals veel mensen ben ik me steeds bewuster van klimaatverandering en dierenwelzijn en geloof ook dat wat we dagelijks eten moet veranderen om hier serieuze stappen in te zetten. Toen ik Do zag shinen op TV met Yvette van Boven bij “De Streken van Van Boven”, begon dit bedrijf al bij mij te kriebelen. Toen ben ik een workshop gaan volgen in de Honig en werd al vrij snel duidelijk dat ik bestemd was om dit bedrijf naar het volgende level te brengen. Naast kwaliteit en duurzaamheid vind ik in Basic Theory verbondenheid, autonomie en voel ik me gewaardeerd. Zorg voor elkaar en voor de wereld is belangrijk voor mij, natuurlijk ook in onze bedrijfsvoering.

 

CORIEN
(she/her)
Hoofd Financiële administratie
facturen@basictheoryferments.com

Hoi! Ik ben Corien en mijn foto komt nog! Ik werk part time bij Basic Theory. Ik ken Do van het jarenlang samen werken in de keuken bij Collectief Café de Plak in Nijmegen. Daar heb ik met liefde jaren gekookt en mij gestort op de financiële zaken op kantoor. Sinds vorig jaar werk ik bij poppodium Doornroosje als boekhouder en een dag in de week op kantoor bij Basic Theory. Ook hier stort ik me als een tijger op Financiële administratie.
 Voor mij betekend werken bij Basic Theory werken op een inspirerende plek, waar het nooit saai is en het meemaken van mooie startup met een goede kern.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maarten
(he/him)
STAGAIR mediavorming

Hallo, ik ben Maarten, vanaf september 2022 tot februari 2023 loop ik mijn stage als mediavormgever bij Basic Theory. Hier ben ik verantwoordelijk voor de foto's, filmpjes, grafische opstellingen en ga ik spelen met beelden over fermentatie. Hoe maak je een oeroude techniek onmisbaar in de dagelijkse kost? Dat ga ik laten zien! Ook ga je me vinden op markten en showcases, als ik geen honkbalwedstijd heb. Voor de rest ben ik een enthousiaste, leergierige teamplayer en haal graag het beste uit iedereen en elke situatie. 

 

Branco 
Branco@basictheoryferments.com

Ik ben Branco, de kantoorhond. Ik ben ontzettend belangrijk voor het moraal het knuffelgehalte op kantoor. Naast beste waakhond ooit, praat ik graag over filosofie. Zo heb ik het team geleerd dat de zin van het leven is vinden waar je goed in bent en leuk vindt- en het doel van het leven dit te gebruiken om je medemens te helpen.
Heb jij vragen voor mij? Mail ze naar branco@basictheoryferments.com en verwacht een inspirerend antwoord! 

 

 

© 2020 - 2023 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel