Over ons

   Do

       (she/her)

       Oprichter, directeur 

Email : do@basictheoryferments.com

Favoriete product: Veranderd per seizoen

Buiten werk kan je me vinden: In de natuur

Sterke punten:
       Individualisering  •  Upgraden  •  Empathie
             

  Hallo! Ik ben Do, de oprichter van Basic Theory! Mijn weg in fermentatie is begonnen via een brouwerscarrière bij Oersoep in Nijmegen.  Na drie jaar diep in de houten vaten van wilde bieren wilde ik meer technische know how over het fermentatieproces en ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen. 

Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar.  

In Schotland heb ik naast heerlijke bieren brouwen en studeren, mij thuis aangeleerd hoe ik mijn technise brouwerskennis kan toepassen op groenten, fruit, bonen en ander eten. Het idee van Basic Theory heeft aan de kust in Aberdeen haar start gevonden. Ik wou met mijn kennis en passie voor fermentatie meer duurzame doelen behalen als culinaire activist. Voor mij betekent Basic Theory hard werken met plezier, kwaliteit en authenticiteit en teruggeven aan toekomst van de wereld.

    myrthe

      (she/her)

       Operational Manager

Email : Myrthe @basictheoryferments.com

Favoriete product: CoCortido

Buiten werk kan je me vinden: Op speurtocht met Branco

Sterke punten:
      Relatievorming  •   Strategisch  •  Input           

    Ik ben Myrthe en ben Operational manager bij Basic Theory. Ik heb na mijn studie Supply Chain Management aan de HAN altijd in de voedingsmiddelen industrie gewerkt als Demand en Material Planner bij o.a. Oerlemans Foods en Coroos BV. Zoals veel mensen ben ik me steeds bewuster van klimaatverandering en dierenwelzijn en ik geloof dat wat we dagelijks eten moet veranderen om hier serieuze stappen in te zetten. Toen ik Do zag shinen op TV met Yvette van Boven bij “De Streken van Van Boven”, begon Basic Theory al bij mij te kriebelen. Vervolgens ben ik een workshop fermenteren gaan volgen in de Honig en toen werd al vrij snel duidelijk dat ik bestemd was om dit bedrijf naar het volgende level te brengen. Naast kwaliteit en duurzaamheid vind ik in Basic Theory verbondenheid, autonomie en waardering. Zorg voor elkaar en voor de wereld is belangrijk voor mij en natuurlijk ook in onze bedrijfsvoering.

Branco 
Branco@basictheoryferments.com

Ik ben Branco, de enige echte kantoorhond van Basic Theory. Ik ben ontzettend belangrijk voor het moraal en het knuffelgehalte op kantoor. Naast beste waakhond ooit, praat ik graag over filosofie. Zo heb ik het team geleerd dat de zin van het leven is: vinden waar je goed in bent en wat je leuk vindt en het doel van het leven is om dit te gebruiken om je medemens te helpen'. 
Heb jij vragen voor mij? Mail ze naar branco@basictheoryferments.com en krijg een inspirerend antwoord! 

                   

                 Jasmyn                  

  (she/her)

        Stagiaire Mediavormgeving

    Favoriete product:
     Curried Kraut

   Buiten werk kan je me vinden: 
    Instagram: @alofmijntje 

   Sterke punten:
           Creatief  •  Leergierig  •  Gedreven         

Hoi hoi, ik ben Jasmyn en ik loop stage als mediavormgever bij Basic Theory. Ik doe de studie Mediavormgeving, Animatie, Audiovisueel Vormgeving (AAV) aan het Grafisch Lyceum Utrecht.
Wat mij aansprak om hier stage te lopen was vooral de speelse manier waar in de vormgeving wordt gedaan. Hiernaast vind ik het heel belangrijk dat we bewuster gaan kijken naar hoe wij met natuur omgaan. Daarom dat ik er voor heb gekozen om hier stage te lopen om Basic Theory te helpen hun bericht te delen.

 

  HENT

    (He/Him)

    Productie Assistent

Email : Hent@basictheoryferments.com

Favoriete product : KimchiDo

Buiten werk kan je me vinden: In de bossen op zoek naar eten

Sterke punten:
Empatisch   •   Creatief   •   Analytisch

 Even voorstellen :

                Ik ben Hent! Ik heb een achtergrond in de chemie en voedingswetenschappen en ik vindt het mooi om mijn kennis op een duurzame manier toe te passen. Een van mijn hobbies is alles wat los en vast zit fermenteren, dus wat dat betreft ben ik hier op een goede plek (daarnaast zijn de mensen hier ook best wel tof). Verder houd ik van rondzwerven en plukken in de bossen rondom Nijmegen en koken (met de dingen die ik kan vinden) is ook een van mijn passies.

 

 

 

 

 

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel