Over ons

   Do

       (she/her)

       Oprichter, directeur 

Email : do@basictheoryferments.com

Favoriete product: Veranderd per seizoen

Buiten werk kan je me vinden: In de natuur

Sterke punten:
       Individualisering  •  Upgraden  •  Empathie
             

  Hallo! Ik ben Do, de oprichter van Basic Theory! Mijn weg in fermentatie is begonnen via een brouwerscarrière bij Oersoep in Nijmegen.  Na drie jaar diep in de houten vaten van wilde bieren wilde ik meer technische know how over het fermentatieproces en ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen. 

Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar.  

In Schotland heb ik naast heerlijke bieren brouwen en studeren, mij thuis aangeleerd hoe ik mijn technise brouwerskennis kan toepassen op groenten, fruit, bonen en ander eten. Het idee van Basic Theory heeft aan de kust in Aberdeen haar start gevonden. Ik wou met mijn kennis en passie voor fermentatie meer duurzame doelen behalen als culinaire activist. Voor mij betekent Basic Theory hard werken met plezier, kwaliteit en authenticiteit en teruggeven aan toekomst van de wereld.

    myrthe

      (she/her)

       Operational Manager

Email : Myrthe @basictheoryferments.com

Favoriete product: CoCortido

Buiten werk kan je me vinden: Op speurtocht met Branco

Sterke punten:
             Relatievorming  •   Strategisch  •  Input           

    Ik ben Myrthe en ben Operational manager bij Basic Theory. Ik heb na mijn studie Supply Chain Management aan de HAN altijd in de voedingsmiddelen industrie gewerkt als Demand en Material Planner bij o.a. Oerlemans Foods en Coroos BV. Zoals veel mensen ben ik me steeds bewuster van klimaatverandering en dierenwelzijn en ik geloof dat wat we dagelijks eten moet veranderen om hier serieuze stappen in te zetten. Toen ik Do zag shinen op TV met Yvette van Boven bij “De Streken van Van Boven”, begon Basic Theory al bij mij te kriebelen. Vervolgens ben ik een workshop fermenteren gaan volgen in de Honig en toen werd al vrij snel duidelijk dat ik bestemd was om dit bedrijf naar het volgende level te brengen. Naast kwaliteit en duurzaamheid vind ik in Basic Theory verbondenheid, autonomie en waardering. Zorg voor elkaar en voor de wereld is belangrijk voor mij en natuurlijk ook in onze bedrijfsvoering.

Branco 
Branco@basictheoryferments.com

Ik ben Branco, de enige echte kantoorhond van Basic Theory. Ik ben ontzettend belangrijk voor het moraal en het knuffelgehalte op kantoor. Naast beste waakhond ooit, praat ik graag over filosofie. Zo heb ik het team geleerd dat de zin van het leven is: vinden waar je goed in bent en wat je leuk vindt en het doel van het leven is om dit te gebruiken om je medemens te helpen'. 
Heb jij vragen voor mij? Mail ze naar branco@basictheoryferments.com en krijg een inspirerend antwoord!                                  

  HENT

    (He/Him)

    Productie Assistent

Email : Hent@basictheoryferments.com

Favoriete product : KimchiDo

Buiten werk kan je me vinden: In de bossen op zoek naar eten

Sterke punten:
Empatisch   •   Creatief   •   Analytisch

                Ik ben Hent! Ik heb een achtergrond in de chemie en voedingswetenschappen en ik vindt het mooi om mijn kennis op een duurzame manier toe te passen. Een van mijn hobbies is alles wat los en vast zit fermenteren, dus wat dat betreft ben ik hier op een goede plek (daarnaast zijn de mensen hier ook best wel tof). Verder houd ik van rondzwerven en plukken in de bossen rondom Nijmegen en koken (met de dingen die ik kan vinden) is ook een van mijn passies.

Lisa

  (she/her)

        Stagiaire conceptontwikkeling

    Favoriete product:
     Purple Powers

   Buiten werk kan je me vinden: In het zwembad

   Sterke punten:
           Creatief  •  Behulpzaam  •  Leergierig         

Hi! Ik ben Lisa en ik loop stage als conceptontwikkelaar bij Basic Theory. Ik doe de studie Food Innovation aan de HAS Green Academy in ’s-Hertogenbosch. Ik ben dol op eten, Sporten, Fotograferen en nieuwe dingen ontdekken. Ik ben bij Basic Theory terecht gekomen omdat de producten me erg aanspreken. Ik vind het belangrijk dat we weer gezond gaan eten, maar dit moet ook lekker zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd meer te leren over fermenteren!

Maarten

(he/him)

mediavormgever

    Favoriete product:
     Lemontastic / KimchiDo

   Buiten werk kan je me vinden: Op het honkbalveld

   Sterke punten:
           Creatief  •  Vrolijkheid  •  Inlevingsvermogen         

Hey! Ik ben Maarten en ik ben weer terug bij Basic Theory na mijn vorige stage die ik hier gelopen heb. (Want het is hier veel te leuk!) Ik ga mijn passie voor film, fotografie en koken toepassen op alles wat te maken heeft met fermenteren. Jullie zullen allerlei creaties van mij voorbij zien komen op onze social media platformen. Naast mijn interesses voor verschillende mediauitingen en creatief bezig zijn kan je mij vinden op het honkbalveld als speler of als coach! Wil je meer van mijn creatieve uitingen zien? Neem een kijkje op mijn Instagram! @Maarten_media

Joost

(he/him)

        Stagiaire mediavormgeving

    Favoriete product:
     KimchiDo

   Buiten werk kan je me vinden: Aan de tekentafel

   Sterke punten:
           Creatief  •  Nieuwsgierigheid  •  Flexibel         

Hallo! Ik ben Joost en ik loop stage bij Basic Theory voor mijn studie mediavormgeving. Ik heb een passie voor illustreren. In mijn vrije tijd ben ik dan ook veel bezig met digitaal en analoog tekenen. Ik ga in de aankomende periode mijn kennis van illustratie en vormgeving inzetten om mooie creaties te maken voor het bedrijf. Ik heb erg veel zin om deel uit te maken van dit gezellige team en om mijn kunstwerken aan iedereen te mogen laten zien!

Manja

(she/her)

        Medewerker productie

    Favoriete product:
     KimchiDo

   Buiten werk kan je me vinden: in de natuur.

   Sterke punten:
           Creatief  •  Enthousiast  •  Leergierig         

Hoi, ik ben Manja! Ik ben via via bij Basic Theory terecht gekomen en het was zo gezellig dat ik ben gebleven. Ik sta graag in de keuken nieuwe recepten uit te proberen en daarom vind ik fermenteren ook erg interessant. Verder maak ik graag muziek, ben ik een creatieveling en ben ik opgegroeid in de natuur, dus ik ga graag het bos in met mijn hondje!

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel