Over ons
Do
(she/her)
Oprichter, directeur
Email : do@basictheoryferments.com
Favoriete product: Veranderd per seizoen
Buiten werk kan je me vinden: In de natuur
Sterke punten:
Individualisering • Upgraden • Empathie
Hallo! Ik ben Do, de oprichter van Basic Theory! Mijn weg in fermentatie is begonnen via een brouwerscarrière bij Oersoep in Nijmegen. Na drie jaar diep in de houten vaten van wilde bieren wilde ik meer technische know how over het fermentatieproces en ervaring in het brouwersvak, meer kennis en meer uitdaging opdoen.
Ik verliet het veilige nest in Nijmegen en ging naar Schotland, waar ik een hoofdbrouwersbaan kreeg bij Fierce Beer in Aberdeen. Om mijn kennis te verbreden studeerde ik naast deze baan aan het Institute of Brewing and Distilling in Londen. Deze jaren zijn ontzettend leerzaam en succesvol geweest. Met mijn bierrecepten won ik in 2019 maar liefst 8 Bier Awards (3 goud, 4 zilver, 1 brons) en was ik de eerste vrouwelijke 'Brouwer van het jaar', een prijs die wordt uitgegeven aan de meest succesvolle en uitzonderlijke brouwer van Schotland dat jaar.
In Schotland heb ik naast heerlijke bieren brouwen en studeren, mij thuis aangeleerd hoe ik mijn technise brouwerskennis kan toepassen op groenten, fruit, bonen en ander eten. Het idee van Basic Theory heeft aan de kust in Aberdeen haar start gevonden. Ik wou met mijn kennis en passie voor fermentatie meer duurzame doelen behalen als culinaire activist. Voor mij betekent Basic Theory hard werken met plezier, kwaliteit en authenticiteit en teruggeven aan toekomst van de wereld.
myrthe
(she/her)
Operational Manager
Email : Myrthe @basictheoryferments.com
Favoriete product: CoCortido
Buiten werk kan je me vinden: Op speurtocht met Branco
Sterke punten:
Relatievorming • Strategisch • Input
Ik ben Myrthe en ben Operational manager bij Basic Theory. Ik heb na mijn studie Logistiek en Economie aan de HAN, altijd in de voedingsmiddelen industrie gewerkt als Demand en Material Planner bij onder andere Friesland Campina en Coroos BV. Zoals veel mensen ben ik me steeds bewuster van klimaatverandering en dierenwelzijn en geloof ook dat wat we dagelijks eten moet veranderen om hier serieuze stappen in te zetten. Toen ik Do zag shinen op TV met Yvette van Boven bij “De Streken van Van Boven”, begon Basic Theory al bij mij te kriebelen. Vervolgens ben ik een workshop fermenteren gaan volgen in de Honig en toen werd al vrij snel duidelijk dat ik bestemd was om dit bedrijf naar het volgende level te brengen. Naast kwaliteit en duurzaamheid vind ik in Basic Theory verbondenheid, autonomie en voel ik me gewaardeerd. Zorg voor elkaar en voor de wereld is belangrijk voor mij, natuurlijk ook in onze bedrijfsvoering.
Branco
Branco@basictheoryferments.com
Ik ben Branco, de enige echte kantoorhond van Basic Theory. Ik ben ontzettend belangrijk voor het moraal en het knuffelgehalte op kantoor. Naast beste waakhond ooit, praat ik graag over filosofie. Zo heb ik het team geleerd dat de zin van het leven is: vinden waar je goed in bent en leuk vindt en het doel van het leven dit te gebruiken om je medemens te helpen'.
Heb jij vragen voor mij? Mail ze naar branco@basictheoryferments.com en krijg een inspirerend antwoord!
Jasmyn
(she/her)
Stagiaire Mediavormgeving
Favoriete product:
Curried Kraut
Buiten werk kan je me vinden:
Instagram: @alofmijntje
Sterke punten:
Creatief • Leergierig • Gedreven
Hoi hoi, ik ben Jasmyn en ik loop stage als mediavormgever bij Basic Theory. Ik doe de studie Mediavormgeving, Animatie, Audiovisueel Vormgeving (AAV) aan het Grafisch Lyceum Utrecht.
Wat mij aansprak om hier stage te lopen was vooral de speelse manier waar in de vormgeving wordt gedaan. Hiernaast vind ik het heel belangrijk dat we bewuster gaan kijken naar hoe wij met natuur omgaan. Daarom dat ik er voor heb gekozen om hier stage te lopen om Basic Theory te helpen hun bericht te delen.
HENT
(He/Him)
Productie Assistent
Email : Hent@basictheoryferments.com
Favoriete product : KimchiDo
Buiten werk kan je me vinden: In de bossen op zoek naar eten
Sterke punten:
Empatisch • Creatief • Analytisch
Even voorstellen :
Ik ben Hent! Ik heb een achtergrond in de chemie en voedingswetenschappen en ik vindt het mooi om mijn kennis op een duurzame manier toe te passen. Een van mijn hobbies is alles wat los en vast zit fermenteren, dus wat dat betreft ben ik hier op een goede plek. (Daarnaast zijn de mensen hier ook best wel tof). Verder hou ik van rondzwerven en plukken in de bossen rondom Nijmegen en koken (met de dingen die ik kan vinden) is ook een van mijn passies.