fssc22000 certificaat behaald

We zijn mega trots op onze prestatie! Afgelopen jaar hebben we het FSSC22000 certificaat behaald dus dat betekent dat ons bedrijf voldoet aan de beste kwaliteitsnormen in de voedingsmiddelenindustrie! Basic Theory beheerst de totaalaanpak van voedselveiligheid en risicomanagement in de gehele voedsel supply chain. En dat met productie die vol zitten met levende microben!

Het heeft ons bloed, zweet en hele lang dagen gekost maar hiermee hebben we iets behaald wat veel startende bedrijven pas na 5 jaar aangaan of nooit! We hebben in samenwerking met SKMA ons eigen kwaliteitszorgsysteem opgezet en wij doen hiermee iets wat nog iet op deze schaal wordt gedaan. 

Waarom hebben we er zo veel moeite, tijd en investering in gestopt? Omdat wij geloven in onze missie: dat gefermenteerde voeding een oplossing is van de toekomst en dat dit terug moet naar je dagelijkse maaltijd!

workshop fermenteren

Deze zomer komen we terug met niet één, maar twee workshops in De Lindenberg, te Nijmegen. Hier gaan we je leren hoe je zomerse groenten moet fermenteren. De workshops zijn op 7 en 8 juli. De tickets staan nu online! Bestel ze hier.

 

Nieuwe groothandel!

Basic Theory is vanaf deze maand verkrijgbaar bij de groothandel Gebroeders Van Aarle! Ons volledig assortiment staat bij de gebroeders in de schappen (joepieee!). De klantenkring van de gebroeders Van Aarle bestaat uit groentespeciaalzaken, ambulante handel en horeca.

Gebroeders Van Aarle onderscheidt zich in de uitgebreide en persoonlijke verkoopondersteuning. Zij zijn een echte partner voor hun klanten. Niet slechts een doorgeefluik van producten. Hun inrichtingsadviseurs hebben zelf jarenlang groentewinkels gehad of in speciaalzaken gewerkt en geven advies op maat! Daarom staan onze gefermenteerde producten natuurlijk bij hen in de schappen:)

 

Served food beurs bidfood

Eind maart zijn we op de Served Food Beurs van Bidfood geweest. Hier hebben veel zorgprofessionals en grote nationale klanten van Bidfood kennis gemaakt met onze overheerlijke Basic Theory producten terwijl Kenny en Frank (dé culinair adviseurs van Bidfood) inspiratie over de kookplaat strooiden tijdens live cooking! Gefermenteerde groenten zouden namelijk bij elke maaltijd gegeten moeten worden, vinden wij. Dat klinkt veel moeilijker dan het is! Helpen jullie ook mee?

Daarnaast, staan we binnenkort in het Served magazine van Bidfood. In de gaten houden dus! Kun je niet wachten? Onze Kimchidotosti staat al op de website van Served. (Nomnomnom.)

 

 

Events maart & april

Ben je geïnteresseerd in duurzame voeding, fermenteren en impact maken? Kom ons dan ontmoeten! Het is weer voorjaar en dat betekent dat wij, team Basic Theory, weer op een aantal toffe beurzen en voorjaarsmarkten mogen staan. Op deze markten krijg je de gelegenheid om kennis te maken met ons, de magie van fermenteren en onze heerlijke producten. Je mag komen proeven, ervaren, beleven en leren. Super gezellig natuurlijk! Je kunt ons de komende weken vinden op...

27 Maart: voorjaarsmarkt HANOS Internationale Horeca Groothandel Eindhoven,
29 & 30 Maart: de Served Food Beurs van Bidfood Nederland voor nationale- en zorgklanten,
14 April: voorjaarsmarkt HANOS Internationale Horeca Groothandel Amsterdam.

Wij hebben er zin in! Jij ook? We zien je graag!

 

Klimaateitjes!

Het is weer lente! Dat betekent dat de kippen van Bodemzicht er weer druk mee zijn. Onze vrienden van regeneratieve demonstratieboerderij Bodemzicht telen gezond voedsel op klimaatpositieve wijze. 

Naast het feit dat we graag met hun groenten werken, hebben ze onder meer klimaateieren van kippen die het hele jaar buiten mogen lopen. Doordat ze werken met kipmobielen en holistische begrazing, groeien grassen uitbundig, bouwen ze levende bodem én vangen ze actief CO2 af! Al dat goeds, proef je terug in de eitjes van Bodemzicht. 

Wij vinden dit de meest knuffelbare, kipvriendelijke eitjes! Deze kunnen tot 1 mei afgehaald worden van maandag t/m zaterdag van 10u tot 19u op landgoed Grootstal, Sint Jacobsweg 13a in Malden.

De eieren staan klaar in doosjes van 10 stuks. Omdat de eieren kakelvers zijn, kun je ze minstens 4 weken bewaren! Dat is nog eens fijn.

 

Kimchido pannenkoek

Samen met het iconische pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg hebben wij een heerlijke, nieuwe pannenkoek bedacht. Zeg hallo tegen de Kimchido pannenkoek! Vanaf dit moment kun je genieten van de overheerlijke Kimchido pannenkoek met meegebakken kaas, bosui en zwarte sesamzaadjes. Wij hebben dit weekend al ontzettend gesmuld! Momenteel staat de Kimchido pannenkoek op de proefkaart. Ons doel is natuurlijk om de Kimchido pannenkoek op de vaste menukaart te krijgen. Help jij ons mee? Kom dan vooral proeven bij restaurant De Duivelsberg in Berg en Dal!
Als extraatje krijg je een toffe Basic Theory sleutelhanger bij de eerste paar pannenkoeken, maar wees snel. De oplage is zeer beperkt! Een perfecte reden dus om deze week eens lekker te gaan wandelen met een aansluitende lunchpauze bij De Duivelsberg.

 

Nieuwe productlook

Onze producten hebben sinds kort nieuwe etiketten en deksels. Mede omdat we ons hebben aangesloten bij de bewustwordingscampagne 'Kijk, ruik en proef voordat je verspilt' van Too Good To Go.  

Wist je dat 𝟭𝟬% van de voedselverspilling bij mensen thuis komt omdat ze verkeerd met houdbaarheidsdatums omgaan? Eén van de makkelijkste dingen die mensen thuis tegen verspilling kunnen doen, is goed omgaan met houdbaarheidsdatums. Zo zijn er twee soorten houdbaarheidsdatums.

  1. De TGT-datum.
  2. De THT-datum.

De TGT-datum gaat over voedselveiligheid en de THT-datum gaat over kwaliteit. Producten met een ‘Te Gebruiken Tot’ (TGT) datum kun je eten of invriezen tot op de datum, terwijl producten met een ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT) datum heel vaak nog langer goed zijn.

Om deze reden hebben wij het icoon met ‘𝗸𝗶𝗷𝗸, 𝗿𝘂𝗶𝗸, 𝗽𝗿𝗼𝗲𝗳 – 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘀𝗽𝗶𝗹𝘁’ toegevoegd aan onze producten. Wij mogen op dit moment volgens de wetgeving maar 6 maanden THT op onze gefermenteerde groentes zetten, terwijl onze producten na het fermentatieproces lekker zijn tot de potten helemaal leeg zijn. Als jij zorgt dat onze producten gekoeld blijven en onder het vocht staan, kunnen ze oneindig mee door. Na 6 maanden niet zomaar weggooien dus, maar eerst kijken, ruiken én proeven.

Tot slot hebben onze producten niet alleen nieuwe etiketten, maar ook nieuwe deksels! Waar de deksels voorheen transparant waren, zijn ze nu zwart. Waarom? Ons product Curried Kraut was in de schappen van de Hanos wit geworden. De microben in het product hadden zich aangepast op het licht. Stiekem best cool, maar om dit in de toekomst te voorkomen, hebben we nu zwarte deksels.

 

De Kimchidotosti

Heb jij al gehoord van de Kimchidotosti? Wasserette en Foodcafé De Wit Wasserij krijgt een nieuwe tosti op de kaart. Niet zomaar een tosti, maar een tosti met onze Kimchido erin! Die moesten we natuurlijk even gaan proeven! De Kimchidotosti komt op een crunchy bruin brood met komijn, zachte romige kaas, een flinke smak Kimchido en een heerlijke sambalmayonaise. De Kimchidotosti staat vanaf April standaard op de kaart bij De Wit Wasserij in Nijmegen, naast de markt. Nog heel even wachten dus! 

UPDATE: Kun je niet wachten met proeven? Maak de tosti zelf! Ga naar het recept of neem een kijkje op de website van Served!

 

Workshop The Big Green Egg

Eind februari gaven we een workshop fermenteren aan de culinaire adviseurs van The Big Green Egg Nederland. Peter Bootsma is chef voor onder anderen The Big Green Egg. Wij leerden hem kennen op een foodmarkt en na het proeven van onze producten was Peter helemaal verkocht! Sindsdien combineert Peter zijn kookkunsten en groene Barbecue met onze lekkere producten. Het allermooist? Deze kennis en inspiratie doorgeven aan de culinaire adviseurs van The Big Green Egg middels een workshop fermenteren. Hier hebben de adviseurs niet alleen leren fermenteren, maar ook hebben ze leren koken met onze producten!

Het is prachtig om zo nu en dan in contact te komen met andere gepassioneerde, culinaire tovenaars zoals Peter en de culinaire adviseurs van The Big Green Egg Nederland. Nieuwe ideeën zijn ontstaan en al snel kwam de Kimchidotosti om de hoek kijken!

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze workshops? Wil jij leren fermenteren? Wil jij een tof bedrijfsuitje organiseren? Wij geven workshops fermenteren aan bedrijven. Lees hier meer over onze workshops!

 

HORECAVA 2023

De afgelopen weken hebben wij ontzettend ons best gedaan om de allerbeste voorbereidingen te treffen voor de Horecava in Amsterdam! Horecava is de grootste horecabeurs in Nederland en hier kregen wij de mogelijkheid om duizenden mensen onze gefermenteerde groenten te laten proeven. Wat een kick off van dit jaar en wat zijn we blij dat we hier bij mochten zijn! We demonstreerden onze producten bij verschillende gerechten. Je kon ze natuurlijk proeven én je kon samples meenemen om zelf uit te proberen in de keuken. Daarnaast hebben we nieuwe, inspirerende ondernemers ontmoet. Wat een toffe ervaring en bovenal een geweldige manier om het jaar te beginnen! De afgelopen twee weken hebben we 𝗔𝗟 onze fermentatietanks gevuld en zijn we weer hard voor jullie aan het werk.

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel