WE GEVEN dit jaar twee onvergetelijke zomerworkshops
Nadat we de winter hebben afgesloten met een geslaagd workshopseizoen, hebben we besloten dit jaar twee grote, open workshops te doen. Hoewel we lekker druk zijn, krijgen we veel vraag naar een workshop fermenteren. Daarnaast vinden wij het uiteraard super leuk en belangrijk om te doen! Wij verspreiden graag onze liefde voor fermenteren. In deze workshop fermenteren kun je leren werken we met veel groenten die in de zomer vaak worden weggegooid. Leer je groenten lekkerder, langer houdbaar en gezonder te maken door de kracht van fermentatie. Fermenteer elk seizoen, ga voedselverspilling tegen en breng meer smaak in jouw keuken! Nooit meer saai eten dus!
Wat houdt een zomerworkshop Fermenteren kun je leren in?
Tijdens de workshop fermenteren krijg je 3,5 tot 4 uur les van Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere (de allereerste vrouwelijke) Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermenteren van de brouwvloer inmiddels was verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.
Onder begeleiding van Do maak je twee klassieke
Basic Theory producten met je eigen twist. Deze neem je aan het
einde van de workshop fermenteren mee naar huis in je nieuwe
weckpotten zodat jij met je nieuwe skills thuis kan blijven
fermenteren. Tijdens de workshop maak je kennis met zomerse
groenten, waar je ze het beste kan halen en leer spelen met
microben. Leer waarom fermenteren zo gezond, duurzaam en
belangrijk is, wat je moet doen met groenten die altijd overblijven
in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op
de markt.
Maar dat is niet alles! Ter ontspanning krijg je tijdens de
workshop fermenteren een proeverij + borreltafel
met verschillende gefermenteerde producten. Ook hebben we een
Basic Theory tap waar je oneindig huisgemaakte, zomerse kombucha
uit kan drinken en krijg je een prijswinnend bier van Do te
proeven. Tot slot krijg je een kombuchastarter (een moedercultuur)
mee zodat je thuis aan de slag kan met je eigen
kombucha.
Wat bieden we aan tijdens een workshop Fermenteren kun je leren?
- Een leerzame, interactieve middag waar Do je alles leert over
de basis van fermenteren.
- Onbeperkt koffie, thee, de gefermenteerde frisdrank kombucha en
een wild bier.
- Een uitgebreide proeverij en borreltafel van verschillende
gefermenteerde producten.
- Professionele werkstations en lokale groenten & kruiden om
mee te werken.
- Een prachtige locatie bij de Lindenberg.
Wat neem je mee naar huis na een workshop fermenteren kun je leren?
Een doos vol met:
- twee zelf gevulde, herbruikbare fermentatiepotten met
waterslot;
- vier recepten;
- een extra Basic Theory product;
- een 'how to thuis' -fermentatieboekje;
- een starter voor kombucha;
- een unieke kortingscode voor onze webwinkel.
Waar kan ik naartoe voor een workshop fermenteren kun je leren?
Cultuurhuis De Lindenberg in Nijmegen centrum, te vinden in de Ridderstraat 23, 6511TM in Nijmegen. We beginnen om 13:00u, dus zorg dat je wat eerder bent. In het café bij De Lindenberg kun je alvast een kopje koffie of thee halen:)