kom leren fermenteren in het fermentorium!
Na veel interesse vanuit jullie hebben we nieuwe data vastgelegd waar jullie kunnen komen leren fermenteren! In deze workshop Fermenteren kun je leren werken we met groenten uit het seizoen die vaak worden weggegooid. Leer je groenten lekkerder, langer houdbaar en gezonder te maken door de kracht van fermentatie. Ga voedselverspilling tegen en breng meer smaak in jouw keuken, nooit meer saai eten dus!
Wat houdt een workshop Fermenteren kun je leren in?
Tijdens de workshop fermenteren krijg je 3-3,5 uur les van Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere (de allereerste vrouwelijke) Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermenteren van de brouwvloer is terug verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.
Onder begeleiding van Do
maak je twee klassieke Basic Theory producten met je eigen twist.
Deze neem je aan het einde van de workshop fermenteren
mee naar huis in je nieuwe weckpotten zodat jij met je nieuwe
skills thuis kan blijven fermenteren. Tijdens de workshop maak je
kennis met groenten uit het seizoen, waar je ze het beste kan halen
en leer je spelen met microben. Leer waarom fermenteren zo
gezond, duurzaam en belangrijk is, wat je moet doen met groenten
die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote
boog omheen loopt op de markt.
Maar dat is niet alles! Ter ontspanning krijg je tijdens de
workshop fermenteren een proeverij + borreltafel
met verschillende gefermenteerde producten. Ook hebben we een
Basic Theory tap waar je oneindig huisgemaakte kombucha uit kan
drinken en krijg je een prijswinnend bier van Do te proeven. Tot
slot krijg je een kombuchastarter (een moedercultuur) mee zodat je
thuis aan de slag kan met je eigen
kombucha.
Wat bieden we aan tijdens een workshop Fermenteren kun je leren?
- Een leerzame, interactieve middag vanaf 12.00u waar Do je
alles leert over de basis van fermenteren.
- Onbeperkt koffie, thee, de gefermenteerde frisdrank kombucha en
een wild bier.
- Een uitgebreide proeverij en borreltafel van verschillende
gefermenteerde producten.
- Professionele werkstations en lokale groenten & kruiden om
mee te werken.
- Een prachtige locatie in ons eigen Fermentorium in Beers(net
buiten Nijmegen).
- Kleine groepen van maximaal 8 personen
Wat neem je mee naar huis na een workshop fermenteren kun je leren?
Een doos vol geluk met:
- twee zelf gevulde, herbruikbare fermentatiepotten;
- vier recepten;
- een 'how to thuis' -fermentatieboekje;
- een starter voor kombucha;
- een unieke kortingscode voor onze webwinkel.