kom leren fermenteren bij het kookcollege!

Na veel interesse vanuit jullie hebben we nieuwe data vastgelegd waar jullie kunnen komen leren fermenteren! We hebben met een nieuwe locatie het Kook College Wijchen de handen ineen geslagen en tot juni elke maand twee workshops ingepland!  In deze workshop Fermenteren kun je leren werken we met groenten uit het seizoen die vaak worden weggegooid. Leer je groenten lekkerder, langer houdbaar en gezonder te maken door de kracht van fermentatie. Ga voedselverspilling tegen en breng meer smaak in jouw keuken, nooit meer saai eten dus!

Wat houdt een workshop Fermenteren kun je leren in?

 

Tijdens de workshop fermenteren krijg je 3,5 uur les van Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere (de allereerste vrouwelijke) Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermenteren van de brouwvloer is terug verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.

Onder begeleiding van Do maak je twee klassieke Basic Theory producten met je eigen twist. Deze neem je aan het einde van de workshop fermenteren mee naar huis in je nieuwe weckpotten zodat jij met je nieuwe skills thuis kan blijven fermenteren. Tijdens de workshop maak je kennis met groenten uit het seizoen, waar je ze het beste kan halen en leer je spelen met microben. Leer waarom fermenteren zo gezond, duurzaam en belangrijk is, wat je moet doen met groenten die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op de markt.

Maar dat is niet alles! Ter ontspanning krijg je tijdens de workshop fermenteren een proeverij + borreltafel met verschillende gefermenteerde producten. Ook hebben we een Basic Theory tap waar je oneindig huisgemaakte kombucha uit kan drinken en krijg je een prijswinnend bier van Do te proeven. Tot slot krijg je een kombuchastarter (een moedercultuur) mee zodat je thuis aan de slag kan met je eigen kombucha. 

Wat bieden we aan tijdens een workshop Fermenteren kun je leren?

- Een leerzame, interactieve middag vanaf 12.00u waar Do je alles leert over de basis van fermenteren.
- Onbeperkt koffie, thee, de gefermenteerde frisdrank kombucha en een wild bier.
- Een uitgebreide proeverij en borreltafel van verschillende gefermenteerde producten.
- Professionele werkstations en lokale groenten & kruiden om mee te werken.
- Een prachtige locatie bij het Kook College in Wijchen (net buiten Nijmegen).

Wat neem je mee naar huis na een workshop fermenteren kun je leren? 

Een doos vol geluk met:
- twee zelf gevulde, herbruikbare fermentatiepotten;
- vier recepten;
- een 'how to thuis' -fermentatieboekje;
- een starter voor kombucha;
- een unieke kortingscode voor onze webwinkel.

Waar kan ik naartoe voor een workshop fermenteren kun je leren? 

Het Kook College Wijchen vind je aan de edisonstraat 1B in Wijchen, 6604BT Gelderland.
Je kan het makkelijk met de auto, openbaar vervoer en fiets bereiken.


Auto;
Wijchen ligt in de regio Nijmegen, een aantal snelwegen liggen op enkele minuten afstand; A326, A73 en A50. Je kunt hier gratis parkeren, bij voorkeur op het Kastanjepad (straat zijkant van het pad) of op de Edisonstraat (voorzijde van ons pand). Let op dat je wel de parkeerplaatsen van de collega-ondernemers vrijhoudt!
Openbaar vervoer;
Wijchen heeft een treinstation en vanaf daar is het ongeveer een klein kwartiertje lopen. Tevens is er een bushalte op de Nieuweweg te Wijchen, deze is 10 minuten lopen.
Fiets;
Uiteraard is het kookcollege ook goed met de fiets te bereiken! Stal je fiets achter de plantenbakken

De workshops verkopen snel uit, dus wees er op tijd bij!
tickets vind je hier!

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel