ATJAR UP FRIED RICE!

🍚✨ Atjar Up | Nasi-up ✨🌶

Een kleurrijke wokschotel boordevol groenten, kruidige nasi-smaak en een frisse touch van Atjar Up. Makkelijk, snel en perfect voor doordeweeks – maar smaakt als een feestje!

bord Fried rice met atjar up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

🛒 Ingrediënten: 👨‍👩‍👧‍👦 Voor 4 personen | ⏱️ Ca. 30 minuten

  • 300 g rijst, bereid volgens de verpakking

  • 1 rode ui, in ringen

  • 2 teentjes knoflook, geraspt

  • 200 g witte kool, fijn gesneden

  • 200 g prei, in ringen

  • 100 g groene paprika, in blokjes

  • 1 rode peper, fijn gesneden

  • 250 g sugar snaps

  • 1 boemboe voor nasi goreng

  • 100 g Atjar Up


👩‍🍳 Zo maak je ’t:

1️⃣ Verhit wat olie in een wok of ruime koekenpan.
2️⃣ Fruit de rode ui en knoflook tot ze glazig en geurig zijn.
3️⃣ Voeg de witte kool, prei, groene paprika en rode peper toe en bak alles 4–5 minuten mee.
4️⃣ Kook de sugar snaps 2–3 minuten in ruim, kokend water met een snuf zout. Giet ze af en spoel kort onder koud water om die frisse kleur en crunch te behouden.
5️⃣ Roer de boemboe door de groenten in de pan en laat alles lekker samenkomen.
6️⃣ Voeg de gekookte rijst toe en bak nog een paar minuten tot alles goed gemengd en door en door warm is.
7️⃣ Schep op het einde de sugar snaps erdoor voor extra bite.
8️⃣ Serveer in diepe borden en geef de finishing touch met een royale lepel Atjar Up in het midden. 🌈


💡 Tip: Zin in meer vulling of eiwitten? Roerbak wat tofu, tempeh of gebakken ei mee en je hebt een complete, doordeweekse winnaar van een maaltijd. 🥚🍳🥢

bord Fried rice met atjar up

 

© 2020 - 2025 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel