VEGAN KAAS
20 POOR MANS CHEESE
poor mans cheese
Benodigdheden:
- Weckpot 800 ml
- Maatbeker
- Weegschaal
- Een sterk elastiekje of meerdere minder sterke. Of een combinatie hiervan.
- Servet of stuk stof wat over de pot heen past. (SCHOON!)
- Lepel (SCHOON!)
Ingrediënten:
- 150gr biologische Bulgur
- 450gr water
- 11gr Zeezout (2%)
- Tijd, wat aandacht en liefde
Zorg dat je werkplek goed schoon is, dus was ook even je handen.
1. Weeg 150 gram bulgur af in de weckpot, top deze op met 450 gram lauw-warm water en voeg 11 gram zeezout toe. Meng dit goed met de schone lepel.
2. Dek de pot af met de schone servet en zet dit strak met het elastiekje.
3. Zet het op een warme, donkere plek.
Fermenteer het minstens 2 weken tot 4 weken. Hoe langer je de bulger laat fermenteren, hoe zuurder deze wordt.
4. Elke dag moet je de bulgur goed mengen met een schone lepel, zodat de bulgur aan de onderkant van de pot aan de bovenkant komt te liggen.
Zorg dat alle bulgur onder het vocht blijft en er geen bulgur aan de binnenkant van de pot boven het water plakt.
5. Als de kaas goed zurig ruikt (pH onder 4,5), moet je de bulgur 24 uur laten uitlekken in een kaasdoek in een grote pot. Het vocht kan je gebruiken als starter voor een nieuwe ronde plantaardige kaas of opdrinken voor je dagelijkse shot microben!
6. Als de bulgur droog genoeg is kan je er bolletjes kneden/rollen. Zorg dat ook dit in een schone omgeving gebeurt.
7. Vul een pot met goede olijfolie en eventueel kruiden, waar je de balletjes in kan doen om ze lang te bewaren.
8. Geniet van de eigen vegan bulgur kaas!