Hoe ga ik er mee om?

Product 20 van 24

22 Nazorg

nazorg

Allemaal handige informatie om te weten voor na je fermentatie avontuur.

 

Hoe ga je ermee om na het fermenteren?

Wanneer kan je je fermentatie creaties het beste eten?

Hoe lang is het houdbaar?


Na deze video weet je dit allemaal!

 

Wanneer je groentes klaar zijn met het fermentatieproces zet je ze in de koelkast. Hier gaan de microben weer slapen omdat het kouder is dan 7 graden.

Gebruik ALTIJD een schone vork om je product uit de pot te halen. Anders stop je er andere microben in en hierdoor kan er een herfermentatie plaatsvinden.

Ook wil je altijd je groentes onder het vocht blijven duwen. Anders worden de groentes bruin doordat het oxideert en dit heeft veel effect op de smaak en dat is natuurlijk zonde!

De eerste 3 maanden zit er het meeste microbisch leven in je fermentaties dus dit is de beste tijd om het op te eten. Maar als je erg goed voor zorgt (dus deze tips aanhoudt) is het houdbaar tot de apocalypse.

Dus zorg goed voor je fermentaties, dan zorgt het ook goed voor jou!

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel