Extra pit in je leven!
23 Hotsauce
hotsauce
🌡️Deze gefermenteerde spicy f*cker is gebaseerd op een van mijn favo sauzen uit Californië, maar minder zoet en meer spicy. Pruimen matchen super met verse gember en de adjuma's/habanero's die we gebruiken komen gewoon uit Nederland van @westlandpeppers 🔥🌶️🌶️🌶️
Benodigdheden:
- Blender
- Snijplank
- Mes
- Handschoenen
- 800ml Weckpot
Ingrediënten voor 650gr🌶️
- 315gr Adjuma/habanero pepers
- 300gr Verse pruimen🍑
- 35gr Verse gember met schil
- 20gr zeezout (goede kwali)
HANDSCHOENEN AAN SCHATJES! 💕
1 Weeg, was en leg alle ingrediënten klaar.
2 Haal alleen de steeltjes van de pepers af en gooi ze in de blender.
3 Snij de pitten uit de pruimen en gooi ze in de blender.
4 Gooi de gember (met schil!) in de blender.
5 Gooi het zeezout in de blender.
6 Blenden maar! (eindelijk)
7 Vullen die pot, laat wat headspace over zodat de fermentatie omhoog kan bubbelen. Zorg dat deze niet in de oog bubbelt, dus ontlucht deze dagelijks voor de eerste 7 dagen.
9 Fermenteer minstens een week op een donkere warme plek, daarna bottelen en in de koelekast!
Wil je meer pit? Je kan na het fermentatieproces de saus nog inkoken met andere pepers.
Wil je meer restzoetheid? Kook de saus na fermentatie dan met ander fruit.🍍🍋🍓🍒