WELKOM BIJ fermented february

Een maand lang neemt Do van Basic Theory je mee in de wereld van fermentatie.
Op het menu staan samenwerkingen met culinaire helden, interviews over o.a. gezondheid,
inspirerende recepten en nog veel meer.

Ons doel? Meer bewustwording creëren over het eten van gefermenteerd eten.
Waarom? Met deze campagne bouwen wij verder aan onze missie om gefermenteerde groenten terug te brengen naar de dagelijkse kost. 

In de maand februari nemen we je mee in de wereld van fermenatie. Wij geven jou dagelijks een tip, truc of recept over fermentatie! Hieronder delen we de volledige videos, uitgewerkte recepten en contactgegevens!

Volg de campagne ook op InstagramFacebookTiktok en Youtube!

    

per pagina
  • OPEN OP 1 FEBRUARY

    1 FEBRUARY OPENING FERMENTED FEBRUARY!
    1 FEBRUARY OPENING FERMENTED FEBRUARY!

    FERMENTED FEBRUARY IS BEGONNEN!Ontzettend leuk dat je op deze pagina bent beland en samen met ons een maand lang mee op reis gaat in de wereld van fermenteren!

    We openen Fermented February met een toffe winactie!

    Staat een…

  • FERMENTATIE EN MICROBEN?!

    2 FEBRUARY WAT IS FERMENTATIE?
    2 FEBRUARY WAT IS FERMENTATIE?

    WAT IS FERMENTEREN NOU EIGENLIJK?Fermenteren is een manier om voedsel te transformeren met de hulp van een van de mooiste dingen die natuur te bieden heeft, namelijk microben. Vanaf het begin van de mensheid fermenteren we ons…

  • ZO MAAK JE KIMCHIDO!

    3 FEBRUARY KIMCHIDO!
    3 FEBRUARY KIMCHIDO!

    RECEPT KIMCHIDOYES! We gaan vandaag kimchi maken! Hieronder vindt je alle benodigdheden.
    Check de video op Instagram of Youtube waarin Do uitlegt hoe je met dit recept tot een heerlijke pot kimchi komt.Benodigdheden:

    ∙ Weckpot…

  • WAT ETEN WE ELKE DAG?

    4 FEBRUARY SCHIJF VAN VIJF!
    4 FEBRUARY SCHIJF VAN VIJF!

    DE SCHIJF VAN VIJF!Dat wij elke dag al ontzettend veel verschillende gefermenteerde producten eten? Deze hebben allemaal hun eigen 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻.

    Laten we in de diepte kijken wat er in welke schijf zit en…

  • WAAROM IS ZOUT BELANGRIJK?

    5 FEBRUARY ZOUT!
    5 FEBRUARY ZOUT!

    ZOUT!Is essentieel voor fermentatie, hiermee kan je blijven variëren en de groei van bepaalde micro-organismes stimuleren, vooral lactobacillus die tot een bepaald punt zout tolerant zijn. Maar niet al het zout is hetzelfde.
    Als…

  • WELKE IS BETER?

    6 FEBRUARY FERMENTEREN VS KOKEN
    6 FEBRUARY FERMENTEREN VS KOKEN

    KOKEN VS. FERMENTEREN
    Nutriënten zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Maar wist jij dat als jij je groenten in water kookt, ontzettend veel goede dingen verloren gaan?
    Bijvoorbeeld mineralen en enzymen, maar vooral…

  • HOE GEBRUIK JE KRUIDEN?

    7 FEBRUARY KRUIDEN
    7 FEBRUARY KRUIDEN

    KRUIDENWorden natuurlijk veel gebruikt tijdens fermenteren! Maar ik heb een gouden regel, less is more!
    Fermentatie versterkt de smaak van alle ingredienten die je gebruikt, dus ook de kruiden.
    Tijdens workshop merk ik dat…

  • GUT MIND CONNECTION

    8 FEBRUARY GUT MIND CONNECTION
    8 FEBRUARY GUT MIND CONNECTION

    GUT MIND CONNECTION

    Als jij ooit vlinders in je buik hebt gevoeld of je gevoel hebt gevolgd, volg je signalen van een onverwachte bron. Wist jij dat jouw microbioom via verschillende routes met je brein kan communiceren via het…

  • Samen maken we verschil

    9 FERMENTEER TEGEN VERSPILLING!
    9 FERMENTEER TEGEN VERSPILLING!

    FERMENTEER TEGEN VOEDSELVERSPILLING!Fermenteer tegen voedselverspilling!

    Wist jij dat we gemiddeld 13% van de groenten die we kopen verspillen thuis? Dit kan jij tegengaan door natuurlijk thuis meer te gaan fermenteren! Bij Basic…

  • WEL GOEDE HONING GEBRUIKEN!

    11 FEBRUARY KNOFLOOKHONING
    11 FEBRUARY KNOFLOOKHONING

    KNOFLOOK HONINGGefermenteerde knoflook honing is heerlijk en makkelijk om thuis te maken.
    Knoflook en honing verbeteren het lichamelijke afweersysteem en werken goed samen om je immuunsysteen te ondersteunen.
    Deze krachtige…

  • WELCOME TO OUR CRIB

    12 HET FERMENTORIUM
    12 HET FERMENTORIUM

    WELKOM IN ONS FERMENTORIUM!This is where the magic happens, maar dan echt! In 2022 hebben we een oud lab verbouwd in een uniek Fermentorium, en vandaag nemen we je mee naar binnen. Jullie vragen, wij geven. Welkom bij onze eerste…

  • WAT IS BETER?

    13 PEKELEN OF FERMENTEREN?
    13 PEKELEN OF FERMENTEREN?

    🦠𝗣𝗘𝗞𝗘𝗟𝗘𝗡, 𝗙𝗘𝗥𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘𝗥𝗘𝗡, 𝗢𝗣𝗚𝗜𝗘𝗧𝗘𝗡?🌡️

    Wat is nou het verschil? Na het kijken van onze video weet je het! Dusssss wat leren we ervan? Check…

per pagina
© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel