Uitverkocht!

Product 5 van 8

Zaterdag 25 mei 2024

€ 79,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Wat houdt een workshop 'Fermenteren kun je leren' in?

Tijdens de workshop krijg je 3,5 tot 4 uur les van Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermentatie van de brouwvloer inmiddels was verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.

Onder begeleiding van Do maak je twee klassieke Basic Theory producten met je eigen twist. Deze neem je aan het einde van de workshop mee naar huis in je nieuwe weckpotten zodat jij met je nieuwe skills thuis kan blijven fermenteren. Tijdens de workshop maak je kennis groenten uit het seizoen, waar je ze het beste kan halen en leer spelen met microben. Leer waarom fermenteren zo gezond, duurzaam en belangrijk is, wat je moet doen met groenten die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op de markt.

Maar dat is niet alles! Ter ontspanning krijg je een proeverij plus borreltafel met verschillende gefermenteerde producten. Ook hebben we een Basic Theory tap waar je huisgemaakte kombucha uit kan drinken en krijg je een prijswinnend bier van Do te proeven. Tot slot krijg je een kombuchastarter (een moedercultuur) mee zodat je aan de slag kan met je eigen kombucha. 

Wat bieden we aan tijdens een cursus 'Fermenteren kun je leren'?

- Een leerzame, interactieve middag waar Do je alles leert over de basis van fermentatie.
- Onbeperkt koffie, thee, de gefermenteerde frisdrank kombucha en een wild bier.
- Een uitgebreide proeverij en borreltafel van verschillende gefermenteerde producten.
- Professionele werkstations en lokale groenten & kruiden om mee te werken.
- Een prachtige workshop locatie bij het Kook College in Wijchen

Wat neem je mee naar huis na een cursus 'fermenteren kun je leren'? 

Een doos vol met:
- twee zelf gevulde, herbruikbare fermentatiepotten;
- vier recepten;
- een 'how to thuis' -fermentatieboekje;

Waar kan ik naartoe voor een cursus 'fermenteren kun je leren'? 

Het Kook College kan je met de auto, openbaar vervoer en fiets bereiken.

Auto; 
Wijchen ligt in de regio Nijmegen, een aantal snelwegen liggen op enkele minuten
afstand; A326, A73 en A50. Je kunt hier gratis parkeren, bij voorkeur op het
Kastanjepad (straat zijkant van het pad) of op de Edisonstraat (voorzijde van ons
pand). Let op dat je wel de parkeerplaatsen van de collega-ondernemers vrijhoudt!

Openbaar vervoer;
Wijchen heeft een treinstation en vanaf daar is het ongeveer een klein kwartiertje
lopen. Tevens is er een bushalte op de Nieuweweg te Wijchen, deze is 10 minuten
lopen.

​Fiets;
Uiteraard is het kookcollege ook goed met de fiets te bereiken! Stal je fiets achter
de plantenbakken

 

© 2020 - 2024 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel