Basic Theory is geboren uit passie en liefde voor fermentatie

Oprichter Do Bongers heeft na een succesvolle brouwerscarrière besloten het roer om te slaan. Van het fermenteren van bier in een glas gaat ze naar fermentatie tot een product op je bord.

Wij transformeren door natuurlijke fermentatie rauwe groenten en fruit in heerlijke, gezonde en uitzonderlijke producten. Wij geloven dat de magie van fermentatie, ofwel gisting, niet alleen smaakvolle bieren creëert voor in de vrije tijd. Wij denken dat fermentatie de wereld een betere, duurzamere en gezondere plaats kan maken. Met onze producten gaan we je laten zien dat gefermenteerde groente en fruit elke dag beter maken.

Basic Theory is gebaseerd op twee basisprincipes:

  1. Het naar Nederland brengen van de buitengewone smaak en gezondheid van gefermenteerde voeding.
  2. Het terugdringen van verspilling in de moderne voedselsindustrie.

Basic Theory tegen voedselverspilling

Onze producten worden zo veel mogelijk gemaakt van lokale groenten en fruit, die worden aangevuld met groenteoverschot uit de moderne voedingsindustrie. Naast het aanbieden van gezonde en verbazingwekkend lekkere producten, gaan we zo voedselverspilling tegen. Voedselverspilling heeft veel meer impact op jou, mij en de rest van de wereld dan je denkt.  De moderne voedselvoorziening, inclusief de voedselverspilling die daarbij komt, veroorzaakt het grootste deel van de bedreigende klimaatverandering door bijvoorbeeld veranderingen in bodemgebruik en de vervuiling ervan.

Door onze producten aan te schaffen draag jij ook je steentje bij tegen voedselverspilling!

Ons doel

We gaan de wonderen en voordelen van gefermenteerde voeding breed uitdragen. Ons doel is uitbreiden naar een grotere productiefaciliteit, waarmee we Europa  kunnen bedienen met deze heerlijke, met hand en hart bereide voedingsmiddelen en dranken.

Rauw & Vegan

Al onze producten vallen onder de classificaties RAW en Vegan. We gebruiken geen dierlijke producten en pasteuriseren onze producten niet. Dat houdt in dat onze producten vol levende, smakelijke microben zitten.
 
Dat is Basic Theory.

 

Verzendkosten binnen Nederland: €6,75

Let op: ophalen is gratis! 
Maar dit kan je pas aangeven bij 'bestelling afronden'. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, over nieuwe producten en updates over Basic Theory HQ
Aanmelden
© 2020 - 2021 Basic Theory Ferments | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel